Baz

Bio

Baz pikt net na de eeuwwisseling de microfoon op om vijf jaar later ontdekt te worden door het grote publiek. In 2006 nodigt Pita hem uit voor zijn zomersingle, toepasselijk ‘Zomer’ genaamd die meteen door Radio Donna wordt opgepikt als zomerhit. In 2007 brengt hij de single ‘Alles’ uit met de Nederlandse Sage, en een jaar later volgt zijn debuutalbum ‘Punt Komma’. Na ‘Punt Komma’ volgen nog enkele projecten, waaronder een samenwerking met Genkse rapper Tiewai, de ‘Contrast EP’.

In 2009 begint Baz te werken aan zijn tweede album genaamd ‘Stadsleven’. Twee jaar later is het album ‘Stadsleven’ met als eerste single ‘Dans’ helemaal klaar voor de Belgische en Nederlandse markt. Op 21 juni 2012 komt het derde album van Baz onder 2Brains uit, een project met jazzproducer Claude Hugo.

Samen met beatboxkampioen Fatty K richt Baz in 2014 het label ‘Marmalade Productions’ op. Hij is te horen op labelcompilaties ‘BosbessenMarmalade’ en ‘Bitterzoet’, respectievelijk in 2015 en 2016.

De samenwerking met jonge producer Wits loopt zo vlot, dat ze beslissen samen een EP te maken. De ‘Baz x Wits EP’ komt uit in maart 2017 en krijgt veel lof.

Releases

  

   

  

Recentste videoclip