Biest

Biest

Bio

Als we het over hiphop in België hebben kunnen we niet anders dan de naam Sami Abdou te laten vallen. Sami, ook bekend onder de naam Biest, maakte eerder zelf muziek, samen met partners-in-rhyme Kain en Yuboy Jeffrey. Samen met hen bracht hij verschillende mixtapes uit onder de noemer ‘Nixtape’. Ze stonden op verschillende podia zoals Maanrock, Mano Mundo en het Openluchttheater Rivierenhof. Naast zijn concept ‘#BiestigeDinsdag’ spitste hij zich ook toe op het managen van anderen. Zo werkte hij tot eind 2013 voor het label Made Men Muzik.

In 2014 begon hij het managementbureau Bumaye, waar Sami artiesten als Kleine Ben & King B, Soul’Art en Really onder de vleugels nam. Een jaar later bracht Bumaye het debuut van Kleine Ben & King B ‘Codekrakers’ in eigen beheer uit. Deze plaat wist veel geluid te maken. Zo werd de act gevraagd voor een 101barz sessie, hadden ze een single in rotatie op JIM TV en wekte hun muziek interesse op bij het label Top Notch.

Bij het laatste solo-album van Fresku kon Sami uit vraag van het management in Vlaanderen aan de slag voor de release. Op die manier haalde hij enkele media-opdrachten binnen en zorgde hij voor een uitverkochte releaseparty in Antwerpen. Genoeg redenen voor Kees de Koning om Sami in dienst te nemen bij Top Notch. Na het succes van Tourist LeMC en Safi & Spreej leek het Top Notch logisch om meer te investeren in Belgische hiphop door nieuwe namen binnen te halen en zo het label uit te breiden. Biest werkt tot op heden voor Top Notch.

Release

Video