Flash Family

Flash Family

Bio

Flash Family is de breakdance crew die de Mechelse vlag vertegenwoordigt op (inter)nationale battles en shows. De crew werd 15 jaar geleden opgericht door b-boy Pirroman (Michaël Priëels). ‘Flash’ verwijst naar break/hiphop-DJ-legende Grandmaster Flash. ‘Family’ staat voor een sympathieke mix van b-boys, b-girls en b-kids. Flash Family was daardoor de eerste crew in België die zich zeer gericht ging bezig houden met doorgedreven breakdancelessen voor jonge kinderen, iets wat in 2018 gelukkig ook een standaard is geworden. Flash Family heeft op dat gebied pionierswerk geleverd.

De crew heeft een succesrijk verleden achter de rug. Al snel groeide de crew uit tot de sterkste power crew in de Benelux. In de beginjaren was Flash Family zeer bekend omwille van de technische skills wat zich vertaalde in powermoves, tricks en acro op zeer hoog niveau. In 2006 richtten enkelen van hen mee Team Shmetta op, de Belgische All Star Crew die tot op vandaag nog altijd de meest succesvolle crew is uit de breakdancegeschiedenis van het land. Ook op het gebied van events sprong Mechelen erboven uit. In 2002 startte Pirroman met de organisatie van Battle Of Honour, de eerste Mechelse Battle die al snel een internationaal karakter kreeg. Als eerste haalde hij de wereldkampioenen naar België. Battle Of Honour werd daardoor dé standaard in België. Na een afwezigheid van enkele jaren is Battle Of Honour sinds 2016 eindelijk terug waardoor het Cultuurcentrum jaarlijks wordt omgebouwd tot een internationale breakdancetempel.

Vandaag investeert Flash Family meer dan ooit in de jeugd en kent (relatief gezien) de grootste kids scene in België.  Alle instroom van beginners verloopt via dansschool K!dans in Battel. Voor wie er niet genoeg van krijgt, zijn er extra lessen in de Nekker. De b-boys en b-girls met de meeste ervaring kunnen dan auditie doen bij Flash Family zelf. De huidige crew is de derde generatie ondertussen en heeft ook nog twee original members: Pirroman en Nikke. Wil je de crew eens aan het werk zien of lessen volgen, neem dan een kijkje op hun Facebook-pagina.

Recente video: