Magot

Bio

“Hij loopt nooit naast z’n schoenen, laat staan naast ’t ritme”: Magot! De rapper viel al op dankzij de vlottere flow op tracks met onder andere Fatty K, Nuff Said, Nupstr, Tonic en Baz. In 2008 pikte hij op waar Baz het met Punt Komma liet en gaf hij u een nieuwe kijk op rap uit Mechelen. Met retestrakke flows naturelle over de producties gelegd stelde Magot zijn gevoelswereld tentoon voor alle liefhebbers van de betere Vlaamse rap.

Geïnspireerd door z’n neef na het dagelijks potje straatvoetbal begon hij levenservaringen op papier te zetten. Op een pakje sigaretten om precies te zijn. Daar begon het allemaal mee voor Magot, rasechte Mechelaar met roots in de Berberse bergen (Marokko). Na een tijdje had hij wat meer vertrouwen en liet zijn teksten aan vrienden lezen. Eén van die vrienden was Yannick (Tonic), waarmee hij geleidelijk aan samen tracks begon te schrijven. Enkele maanden later leerden ze zo via via Baz kennen. Tussen deze drie jonge gasten groeide een vriendschap die aan de basis lag van een nieuwe Mechelse rapgroep: Cycluz.

Op 8 april 2005 trad deze formatie voor de eerste keer op tijdens het Mechelse rapfestival ‘Mechelen Rapt’. De reacties waren vol lof, en gaven de drie kompanen de moed om ver te gaan en vooral: beter te worden. De combinatie van drie jongens met een verschillende afkomst en de frisse beats van Pita vormden een aangename verrassing voor de Mechelse hiphopbeweging. Baz was echter ook bezig met andere projecten en besloot om vroegtijdig met Cycluz te stoppen en koos voor een solocarrière. Toch bleven Tonic en Magot verder werken aan nieuwe tracks.

Magot zag echter dat Baz succes kende met z’n album, waardoor hij besloot om naast het Cycluz-project ook een soloproject te starten. Magot bracht in 2008 het album Los! uit en kon trots zijn op een geslaagde debuut-cd. Een aantal bekende artiesten, waaronder Fatty K, Tom Kestens en Lionman stonden in voor een featuring. Ook de cyclus was rond: op het album vind je een nummer met zowel Baz als Tonic.

Releases

Recentste videoclip