ODG

ODGBio

ODG (Onder De Gordel) kreeg zijn eerste ‘pick-up’ op 12-jarige leeftijd en kocht zijn eerste vinyl in ‘Uptown Records’ in Mechelen, Funky Classics. Een nieuwe wereld ging voor hem open.
Hij is sinds 1983 bezig met hiphop volop geïnspireerd door Grandmaster Flash, Eric B & Rakim, Afrika Bambaata … Eerst als breaker, dan als deejay en sinds 1991 als rapper.

ODG was destijds een icoon in de breakdancescene en een veelgevraagd deejay op diverse parties. Begin jaren 1990 hernam ODG zijn breakdancetrainingen met gekende namen als Daddy K, Georges van Zulu Rockers, Christof van Break Sensation … Daar leerde hij ook DJ Risk kennen die deel uitmaakte van de vriendenkring. In 1996 vervoegde Dj Risk ‘Stijle die Rijme’ als deejay.

Het breakdancen liep na een werkongeval een zware deuk op, ODG verloor drie vingers van zijn rechterhand. Na een revalidatie hernam ODG zijn dagelijkse breakdancetrainingen, maar kon de knagende pijnen echter niet langer verdragen en besloot zich volledig op het rappen te storten.

Als hardcore hiphopper proefde hij van de vier fundamentele peilers van de hiphop. Hij hield de naald, de vloer en de spuitbus echter voor bekeken en greep naar de micro. Na vier jaar solo stond hij in 1995 mee aan de wieg van Stijle die Rijme (SDR). Door de laatste split bij Stijle die Rijme, nam ODG het besluit met DJ Risk verder te gaan. De naam Stijle die Rijme blijft behouden en de anciens passeren regelmatig voor featurings.

In 2004 stond hij op de ‘100% Mechels’-cd en anno 2016 maakt ODG nog sporadisch tracks.

Meer muziek van ODG.

Video: