Rikke

Bio

Rik ‘Rikke’ Somers rolde de hiphopwereld binnen rond 1997 op de middelbare school, meer specifiek dankzij de disciplines rap en graffiti. Hij zat op een school waar veel jongeren de muziek checkten en al aan het taggen waren. Van het een kwam het ander: hij ging mee naar shows van ABN (backstage) en begon zelf ook te rappen. Eerst bij open mics, later ging hij tracks opnemen.

Zijn eerste crew heette ‘Klinkklaar’ (Rikke, Enak, Remco). Iets later leerde hij Loki kennen en ontstond Straatstreken: Loki, Rikke en Enak. Er werden enkele nummers opgenomen, onder andere bij Pita in de Rockfabriek in Brussel.

Later ging Rikke solo. Hij maakte eigen beats (en voor anderen: PT Crew, Loki, Baz …) en deed een gastbijdrage bij andere rappers (ook bij L.O.E.S.H.). Hij verscheen ook op de compilatie-cd ‘De Schreeuw van Vlaanderen’ met het nummer ‘Klaarblijkelijk’. In 2006 bracht hij zijn album ‘In Eigen Nat’ uit en haalde hij (geruggensteund door DJ Tumult) de finale van de Antwerpse popwedstrijd Frappant. Ook aan de Maanrockrally deed hij mee. Wie hilarische nummers als ‘Sarah van den Bergh’ en ‘Bevroren Bouletten’ hoorde, begrijpt waarom Rikke in de smaak viel.

Rappen in het (pseudo)Duits bleek de volgende stap: wij bevuilden onszelf bijna van het lachen bij het horen van de tekst en het zien van de prachtige Lego-video in stop motion van het synthy ‘Fingerspitchengefuhl’. Synthesizers en drummachines zouden vanaf toen een veel grotere rol gaan spelen in Summers’ leven: de focus verschoof volledig van rappen naar het produceren van elektronische muziek.

Release

Video