SDR

Bio

In 1995 kwam MC Dunne bij de Witte aankloppen met de vraag of hij niet met hem wilde meerappen, daar MC Dunne de samenwerking met z’n eigen crossovergroepje ‘Biospeed Posse’ niet meer zag zitten en meer richting hiphop wilde gaan. Via De Witte leerde MC Dunne Amerikaanse crews en rappers kennen. De Witte beschikte ondertussen al over een serieuze cd-collectie , alsook over de broodnodige turntables, plus bijhorend repetitielokaal.

Met een inderhaast opgenomen demootje, trokken deze twee heren naar José ‘De Gosse’ Escarpa. De Gosse was dj die fuiven organiseerde. Maar in plaats van dj werd Gosse de derde rapper. Enkele uren later waren dat er vier, na een bezoekje aan het adres van de toen onbetwiste breakdancekampioen: George Martin. Enkele dagen later voegde Didier Vanden Eynde, maat van De Witte, zich bij het viertal.

Een naam voor de vijfkoppige bende werd gevonden op een zwoele zomernacht. Het werd SDR, voluit ‘Stijle die Rijme’. Een creatie van George Martin, die op zijn beurt door De Witte de naam ODG, oftewel Onder De Gordel gedoopt werd. Tergelijkertijd ontwierp De Witte ook het SDR-logo. Een legende werd geboren …

Stijle die Rijme bestond uit: De Witte, ODG, Didier (Didjee), Den Dunne en De Gosse. Optredens volgden, alsook een ferme demo.

De Gosse verlaat de groep, Den Dunne volgt hem. De naam van de nieuwe crew: Pure Cult. Later geeft De Witte er de brui aan, ODG en Didjee gaan verder met SDR, bijgestaan door de Brusselse dj Risk.