Shockproof

Bio

Na  meer  dan  een  decennium achter de microfoon is Shockproof terecht een gevestigde waarde in het  Vlaamse hiphoplandschap. In 2005 was hij te horen op de single ‘Zomer’, met Pita, Drei en Baz. In 2006 kroonde hij zich tot Vlaams freestylekampioen (Skillz VI) en bracht hij samen met zijn groep PT Crew drie albums uit. Zijn eerste solo in 2008 resulteerde in de succesvolle plaat ‘Controverzen’, gestut door Shockproofs energieke flow, kritische teksten en de jazzy beats van producer Mellow P.

In 2010 werd het tijd voor wat anders en verzorgde Shockproof de vocals bij STUFF. , de experimentele band van  jazzdrummer Lander Gyselinck. Bij de rasmuzikanten van STUFF. haalde hij zijn inspiratie voor het album ‘Versterking’. Hij speelde op deze cd met de link tussen hiphop en andere genres zoals jazz en elektronische muziek en puurde er zijn eigen  stijl uit. Daarvoor zocht hij versterking bij ervaren muzikanten die hem de weg wezen in hun genre, gaande van dj Mixmonster Menno tot jazzsaxofonist Andrew Claes.

Shockproof ging de afgelopen jaren ook op zoek een meer technische benadering van rappen. De nadruk ligt op interactie  tussen tekst en beat, de stem wordt een instrument en de raps worden muzikaler. De inhoud heeft hier echter niet onder te  lijden.

Ondertussen is Shockproof onderdeel van ‘Okkupeerder’, een Gents hiphopcollectief ontstaan rond drummer Jan Heirman. Vier muzikanten en twee woordsmeden brengen een frisse mix tussen hiphop en jazz. In 2017 verscheen hun debuut-EP: ‘Kaap de Goede Hoop’. Verwacht je niet aan gouden kettingen en schaars geklede danseressen, maar aan rijmelarij en instrumentale prestaties van de bovenste plank. Na Kaap de Goede Hoop is het tijd voor iets nieuw. Okkupeerder werkt vurig verder aan een nieuwe set waar de elektronische invloed duidelijk is in te horen. Shockproof treedt in dialoog met de muzikanten, ondersteund door jazzy hiphopbeats.

Releases

    

Recentste video