Tonic

Bio

Tonic

Tonic Mendi, geboren en getogen in Mechelen, groeide op in een gebroken gezin van verschillende culturen. Als kleine jongen kwam hij al op vijfjarige leeftijd in contact met hiphop via een oom die dj was en dit wekte bijna onmiddelijk zijn interesse.

Breakdance was het eerste element waar hij zich op toelegde, en als de ‘kleine junior’ van de bende had hij steeds de drang om zich te bewijzen tegenover zijn oudere broers en neven. Na een tijdje verdween de interesse voor breakdance echter en stortte hij zich op het maken van Nederlandstalige rap. Dit vooral door de kennismaking met Magot in 2003, een MC die hij via zijn neven leerde kennen. De eerste echte samenwerking kwam tot stand met een opname in 2004 (opgenomen op een toenmalige Pentium 2 computer met zelfgesoldeerde microfoon en sok errond als geluidsdemper!).

Een tijdje later kwamen ze een andere Mechelse rapper, Baz, tegen en niet veel later ontstond het collectief ‘Cycluz’. De groep werd zeer goed onthaald bij meerdere optredens in de thuisstad en connecties ontstonden met andere rappers/collectieven uit verschillende delen van het land. Er werd gewerkt aan een demo maar deze werd nooit afgemaakt, omdat ieder na een tijdje zijn eigen weg ging als solo-artiest. Tonic verscheen op heel wat compilaties, onder andere de mixtape ‘Buitenpesten’, het album ‘Los’ van Magot en de ‘100% Mechels verzamel’-cd.

Nu, jaren later, is Tonic bezig aan zijn eerste solo-project. Een eerste resultaat hiervan was zijn eerste clip van het nummer ‘Voorbereid’, waar al heel wat goede reacties op kwamen. Hij maakt ondertussen al enkele jaren zelf zijn producties en is lid van een nieuw Mechels collectief, de Mechelse Brigade.

Recentste videoclip