Yuboy Jeffrey

Bio

De Mechelse hiphopartiest met Ghanese roots, Yuboy Jeffrey, blijkt van begin af aan al een harde werker te zijn. Zo bracht hij samen met ‘partners in rhyme’ Kain en Biest in 2009 een mixtape genaamd ‘Nixtape’ uit in eigen beheer. Een jaar later was het tijd voor zijn solo mixtape ‘Verwelkom Yuboy’, waarvan de single ‘Kom Kom Mee’ een grote hit werd op YouTube. Ook de fysieke exemplaren die hij in bezit had verkochten als zoete broodjes en waren in no time uitverkocht. Er werd dan ook besloten om deze ook digitaal aan te bieden.

Eind 2010 kwam de samenwerking met de producer van ‘Verwelkom Yuboy’ tot een einde. Dit had zware gevolgen: de video werd verwijderd en daarbij ook alle views. Dit werd echter geen dieptepunt, het leek eerder een motivatie om op eigen benen verder te gaan. Zo brak een nieuwe productieve periode aan met de bijhorende mixtape ‘Nixtape 2’. Hieruit kwam ook de videoclip van ‘Money,Kicks & Pussy’ voort. Het leek de start te zijn van een stijl die in Vlaanderen nog maar zelden vertoond werd. De mixtape was overal te downloaden, ook in het buitenland, en streetclips dienden als extra promotie. Op die manier stroomden de bookings ook binnen.

Van festivals tot clubs als ‘RnB Feelings’, Noxx, Laundry Day werden ze berucht in heel België en zo leerden Biest, Jeffrey en Kain veel mensen kennen. Ze kwamen op deze manier ook terecht bij het label Made Men Muzik, waar ze officieel tekenden in de zomer van 2011. Deze samenwerking wierp al snel zijn vruchten af. Zo verscheen snel de single met bijhorende clip van het nummer ‘Google Me’. Deze was onderdeel van de EP ‘I Dit It’, die uitgebracht werd op de historische datum 11/9. Niet zomaar: op deze dag sloeg de tape in als een bom in de Vlaamse urban scene.

Eind 2012 was Yuboy Jeffrey te zien in het VRT-programma ‘In De Mix’. Hier bracht Brahim hem samen met de Vlaamse charmezanger Paul Severs om elkaars grote hit in een nieuw jasje te steken. Hij nam Pauls grootste hit ‘Zeg Eens Meisje’ onder handen en maakte hier zijn eigen rapversie van, wat meteen zijn eerste Ultratopnotering was.

In 2013 verliet Jeffrey Made Men Muzik en later richtte hij het platform ‘Really’ op waar hij zijn eigen muziek op kon uitbrengen. Ook andere artiesten zoals Cedje, Chahid en Alpha zijn leden van Really.

Release

 Yuboy Jeffrey - I did it EP Yuboy Jeffrey - Verwelkom Yuboy

Video