Cloos

Cloos

Cloos is een gevestigde waarde in de Belgische muziekwereld. Hij is de drijvende kracht achter het succesvolle label Eigen Makelij. Wat is zijn connectie met Mechelen?

Hoe ben je de eerste keer met Mechelse hiphop in aanraking gekomen?

Cloos: Mijn eerste aanraking met Vlaamse hiphop was met ABN rond 1998, ik was toen op kamp met de Chiro en een leider had hun cd bij die we elke dag speelden.

Kwam je veel in Mechelen voor events of meetings? In welke periode?

Cloos: De beatmaker en dj van ons eerste groepje (Destruktivz) woonde in Mechelen, dus we kwamen elke zondag met de bus 500 naar daar. Dat was rond 2001-2002. Nog enkele jaren later vormden we de groep 2000 Wat, en ondanks onze ‘beef’ met enkele Mechelse artiesten hadden we er best wat fans. We hebben in die periode ook erg vaak gespeeld in Mechelen (2006-2008).

Hoe ervaarde je de Mechelse scene?

Cloos: Er was in die tijden veel meer sprake van een scene dan nu, Mechelen was toen ook meer een ‘hiphopstad’ dan nu, met meer initiatieven en artiesten. Ik denk dat Mechelen voor Nederlandstalige hiphop toch wel de eerste stad was waar er dingen wat meer bewogen, pas later is het meer naar Antwerpen overgevlogen.

Met welke Mechelse artiest(en) heb je ooit samengewerkt?

Cloos: Ik heb vooral veel samengewerkt met Safi, later ook met Bouzzy.

Zou je zeggen dat Mechelen een typische eigen sound heeft?

Cloos: De sound zit hem toch vooral in het accent, wat ik altijd hard vond. Ook de keuze voor rauwe onderwerpen. Ik ben bijvoorbeeld nog steeds fan van Bizzy Blaza en ODG.