Dyna

Dyna

Dyna is geen onbekende in de underground van Vlaamse rap. Hij won battles en bracht ook enkele cd’s uit, met Spokesmen en El-One. Hoe kijkt/keek hij naar Mechelse hiphop?

Hoe ben je de eerste keer met Mechelse hiphop in aanraking gekomen?

Dyna: Ik zat vroeger in de groepen ‘Spokesmen’ en ‘Basta Bla’ en wij traden soms op in Mechelen. Daarnaast begon ik in 2005 te werken in Mechelen als straathoekwerker. Ons bureau lag toen in de Hanswijkstraat waar nu H30 en de jeugddienst is gehuisvest. In die periode had Pita daar een muziekstudio vlak naast onze bureauruimte. Hier leerde ik heel wat Mechelse artiesten kennen.

Kwam je veel in Mechelen voor events of meetings? In welke periode?

Dyna: Zoals in vorige vraag deels beantwoord, trad ik soms op in het Mechelse. Periode 2003 – 2009. Maanhop stonden wij eens met Spokesmen en later eens met Basta Bla. HHK ben ik ook veel geweest. Wij kwamen ook regelmatig naar hiphopfeestjes toendertijd.

Hoe ervaarde je de Mechelse scene?

Dyna: Open, vriendelijk en ‘love peace en unity’. Het was altijd gezellig om hier te vertoeven. Nu heb ik de indruk dat die samenhang een beetje zoek is.

Met welke Mechelse artiest heb je ooit samengewerkt?

Dyna: Pita, Magot, Baz, Shockproof, Fatty K, Tom Kestens, Tonic, Vianney, … Met het Straathoekwerk maakten wij trouwens met een heel deel gasten vanuit Mechelen een hiphop verzamel CD onder de noemer ‘De Movement’.

Zou je zeggen dat Mechelen een typische eigen sound heeft?

Dyna: Misschien helemaal in het begin ten tijde van ABN en Tweezwaard. Daarna waagde iedereen zich een beetje aan de boombap. Nu is de sound heel divers.