HipHopNight

Mechelen Hiphopstad stelt voor: HipHopNight. Een avond waar we over de stedelijke grens heen kijken en de toekomst van de hiphop omarmen. Op het programma: een fijne selectie van artiesten die balanceren op de grens tussen doorbraak en furore maken.

20u30: deuren
21u00-21u30: Vinci
21u45-22u15: Cedje
22u30-23u00: Bouzzy
23u15-00u00: Darrell Cole
00u00-02u00: DJ Tumult

▪️ Hosted by Tonic & Kaïn ▪️
▪️ Inkom: 5 euro (tickets) ▪️

Darrell Cole
Darrell Cole is een Antwerpse rapper die nieuwe trap moeiteloos mixt met retrogeluiden. Cole heeft Sierra Leonese roots, werd geboren in Londen en groeide samen met zijn broertje op in Antwerpen. In 2013 bracht hij een eerste eigen album uit onder de titel ‘Uncut Diamond’ met daarop de track ‘Growing Pains’. Die werd regelmatig gedraaid op MTV, maar stootte desondanks niet door tot de andere Belgische media. Gefrustreerd wegens het uitblijven van erkenning verkaste Cole naar Barcelona. Vanuit Barcelona releaste Cole geleidelijk aan wat tracks online die opgepikt werden door de juiste media, wat hem een deal opleverde met Sony Music. Na de fantastische singles ‘Take Me Away’ en ‘BOATS’ laat zijn doorbraak niet lang meer op zich wachten!

Bouzzy
Bouzzy, die door het dagelijks leven gaat als Imad Bouzerda, is geboren en getogen in Mechelen. Dat Bouzzy een multitalent is bewees hij direct toen hij iedereen in de studio omverblies met zijn allereerste freestyle. Liefde voor muziek had hij altijd al, maar dat hij het ook echt kon werd dus al gauw bewezen en bevestigd. Door de heren van ZwartWerk maakte hij kennis met het artiest-zijn. In een mum van tijd wist Bouzzy zijn naam bekend te maken en ging zijn allereerste single ‘Joga Bonito’ viraal in België. Zijn muziek is superdansbaar, en dat is geen toeval: Bouzzy wilt mensen laten bewegen. De teksten in zijn nummers zijn een heldere afspiegeling van wat hem in zijn dagelijks bestaan het meeste bezighoudt: vrouwen en liefde. Na een korte passage bij Eigen Makelij brengt hij tegenwoordig zijn muziek uit onder het Top Notch-label. De eerste singles ‘Je t’aime’ en ‘Quoi’ waren al direct een schot in de roos.

Cedje
Het is in Mechelen waar Cedje met de straatbanger ‘In De Trap’ zijn naam op de map zet. Voor velen klinkt de artiest heel Nederlands. Niet zo heel vreemd aangezien hij afkomstig is van Nieuwendam, Amsterdam. Er verschijnen Zonamo-sessies, Boef co-signed hem en vanaf dan zijn er veel ogen gericht op Cedje. Met verschillende losse tracks en video’s zorgt hij ervoor dat hij in de kijker blijft. Eind 2017 nodigde Rotjoch hem uit voor een 101Barz-sessie, waar hij ook de track ‘Mixen’ live deed. Hiervan verschijnt er snel een video. Onlangs verscheen zijn EP ‘In een Setup’, die al snel op heel wat positieve reacties mocht rekenen. Cedje wordt gezien als de meest underground (t)rapper van Vlaanderen.

VINCI
Toen Vinci in januari 2017 zijn eerste soloplaat ‘Controle‘ op de wereld losliet, was dat een opluchting voor heel wat mensen binnen de scene. Hij stond al langer bekend als iemand met heel wat skills en hij deed wat van hem verwacht werd: bevestigen. Lovende reacties volgden uit binnen- en buitenland, en ook optredens bleven niet uit. Zo stond hij in het Depot en verzorgde hij voorprogramma’s van Nederlandse grootheden Zwart Licht, Sevn Alias en Kevin. De singles ‘Vitruvius‘ en ‘Traphonez‘ (met Ace van Rewind) waren een schot in de roos. Vinci werkt op dit moment hard aan een opvolger van Controle, die je in 2019 mag verwachten!

Tumult!
DJ Tumult begon eind jaren ’90 met het uitvoerig kapotscratchen van zijn oma’s platencollectie. Na het vakkundig verwoesten van de oeuvres van Engelbert Humperdinck, Lee Towers en andere ter ziele gegane coryfeeën leerde hij uiteindelijk ook gewoon plaatjes mixen. En zo groeide hij alsnog uit tot ‘Malinas Finest’ van het hiphopwereldje.

[Mechelen Hiphopstad is een project van de Mechelse hiphopscene, Cultuurcentrum Mechelen, H30 Artistieke Werkplek, Mechelen Talentenfabriek, Word, Biest Bumaye, BUSTA MOVE – Flash Family, For Sure Chaud en Het Gebeurde. Met steun van de Stad Mechelen en Prikkelt.]

Facebook